by

Tips til at undgå indbrud

Hvert år bliver rigtig mange danskere desværre ramt af indbrud. Danmark er et af de lande i Europa, som har flest indbrud per indbygger, og det skyldes flere ting. For det første er vi danskere rimelig velhavende, hvilket kan være ret tillokkende for udenlandske indbrudstyve, der har det som deres levevej. For det andet er vores huse generelt dårligt sikrede, hvilket gør det nemt at komme hurtigt ind og ud for tyvene. For det tredje er der en enormt lav opklaringsprocent ved politiet, og indbrudstyvene har således ”gode chancer” for at kunne slippe afsted med rigtig mange indbrud. Heldigvis er der flere ting, du selv kan gøre for at undgå det – læs med her.

 

Gode låse

Det første, du kan tjekke, er, om du har en ordentlig lås på de udsatte steder i huset såsom større vinduer, bagdøre og terrassedøre. Indbrudstyve ser ikke en almindelig lås som en hindring, og det skal være en god en af slagsen, før den virker.

 

Hund

Har i overvejet at få en hund? Så kan det være, at dette er med til at tage skridtet. Hunde er nemlig et rigtigt godt middel mod indbrudstyve, da de er gode til at larme og måske endda bide lidt fra sig, hvis dit hjem får uønsket besøg.

 

Overvågning

Derudover kan det være meget effektivt med overvågning. Overvågning har en præventiv effekt på tyve, som oftest undgår huse med dette. Chancerne for, at de bliver fanget, er langt større med videoovervågning, og desuden er det psykologisk afskrækkende, fordi tyven bliver skræmt af det faktum, at han bliver holdt øje med. På Dk-kamera.dk kan du læse mere om, hvor du kan købe pakker med trådløs overvågningskamera og andet udstyr samt finde andre gode tips mod indbrud.

 

Alarm

Sammen med overvågning er alarmer det mest effektive middel mod indbrud. En alarm advarer dig og en eventuel vagt, når der sker indbrud, og derfor har det også en meget høj præventiv effekt mod indbrud. Du kan både købe abonnement eller købe en gør-det-selv-alarmpakke alt efter dit behov, men begge har den samme præventive effekt. Dog skal du selvfølgelig være opmærksom på kvaliteten, så du undgår at skulle døje med udskiftninger og reparationer senere hen. Alarmer er smarte, fordi du ikke behøver at købe en stor, dyr pakke, for at det har en effekt. Du skal blot være sikker på, at tyven ikke er i tvivl om, at dit hus er beskyttet.