by

De mange forskellige slags te

Te findes i mange forskellige slags med diverse smage og aromaer. Er du en lige så stor teelsker som mig, så skal du læse med i denne lille artikel. For nu skal det nemlig kun handle om te og de forskellige slags te, der findes. 

Jeg har en hel skuffe fyldt med te i mit hjem, og lige for tiden er jeg helt forelsket i hvid te, fordi det har sådan en dejlig og cremet smag. Den er især god om eftermiddagen, hvor man godt lige kan trænge til noget sødt. 

En god kop te at varme sig på, er noget af det bedste jeg ved. Det hører sig til enhver hyggestund, men te kan også hjælpe med at lindre smerter i halsen, når man er forkølet. 

Der findes mange forskellige former for te, og det kan faktisk være lidt svært at finde rundt i. Måske har du hørt det før, men faktisk har urtete, frugtte og rooibos te ikke noget med rigtig te at gøre. Grunden hertil er, at ingen af disse slags te indeholder blade fra den oprindelige teplante “Camellia Cinensis”. Vi kalder det dog alligvel for te, da det anvendes på samme måde og så også lidt for nemhedens skyld. På den måde ved vi alle, hvad der bliver refereret til. 

Der findes flere “rigtige” slags te, som indeholder blade fra teplanten “Camellia Cinensis”. Det er grøn te, sort te og hvid te. Grøn te laves ved at tørre bladene fra te planten. Denne te skal laves ved 75-80 grader og trække i 2-3 min. Sort te er egentlig det samme som grøn te. Her er de tørrede blade bare også blevet knust og iltet. På den måde får sort te en lidt kraftigere smag og har en mørkere farve en grøn te. Sort te skal hældes over med friskkogt vand og trække lidt længere end grøn te. Den hvide te er helt de helt friske og første skud, der kommer på teplanten i foråret. Disse skud kommer inden busken gør i blomst.

Er du også hel vild med te, og vil du gerne have mange forskellige slags te i dit hjem, så kan du forsyne dig med lækker te på denne hjemmeside: https://www.carstensens-tehandel.dk/te-the.html 


Categories: