by

Gør en forskel for verdens skove

Ønsker du at være med til at redde skovarealer og dermed unikke økosystemer verden over fra at blive udryddet? Så findes der en helt unik mulighed, som gør det let at være med til at gøre en forskel. Organisationen Verdens Skove gør det nemlig muligt for enhver at redde et lille stykke skov, enten i Danmark eller i en af de mange truede regnskove verden over, ved at købe et regnskovscertifikat – og dermed et lille stykke af skoven, som man beskytter.  

Verdens Skove er en dansk organisation, hvis mission det er at bevare skovene verden over. Vi mennesker truer naturen med vores enorme forbrug; skovene fældes både for at gøre plads til plantning af flere afgrøder, og for at sælge træet til produktion at et væld af ting og sager. I stedet for at tænke på jordklodens tilstand, den mest langsigtede bekymring af den alle, beskæftigere langt de fleste toppolitikere sig hovedsageligt med kortsigtet, økonomisk vækst, hvilket igen går ud over naturen og dens ressourcer.

Heldigvis gør Verdens Skove det muligt for enhver at involvere sig i kampen for at beskytte vores klode, blandt andet ved at sætte regnskovscertifikater til salg. Siden sin opstart i 1982 har mere end 200.000 danskere valgt at støtte organisationen Verdens Skove, og dermed økosystemer, dyre- og planteliv verden over, på denne måde. Ved kæb af regnskovscertifikatet beskytter man et område på 500 kvm af en skov et sted i verden, og har dermed været med til at gøre en signifikant forskel på en lang række områder.

Dette er en let og ligetil vej for dem, der ønsker at hjælpe – selvom der også findes utallige andre måder at gøre en forskel på. Man kan læse langt mere om Verdens Skove’s godtgørende arbejde med bevaring af verdensskove og naturområder, samt hvilke muligheder der er for at bidrage til kampen, blandt andet på deres hjemmeside. Her kan man også læse langt mere om, hvordan vi mennesker desværre påvirker vores jordklode på en negativ måde, og hvilke veje der findes til at modvirke denne udvikling. Facts omkring vi menneskers skadelige effekt på vores egen verden kan være chokerende – vidste du eksempelvis, at vi udrydder skoven i så hurtigt et tempo, at der hvert tredje sekund bliver ryddet hvad der svarer til en hel fodboldbane? – men derfor er det også så meget vigtigere at skabe opmærksomhed omkring sagen, og ikke mindst tage kampen op. Med købet af et regnskovscertifikat kan man træde til handling, og gøre en reel forskel med øjeblikkelig virkning.