by

Det var bare afslappende

Hvilken oplevelse er det ikke at opleve lokalkulturen, men være en del af den. En oplevelse, som alle burde prøve mindst en gang i deres liv, og er du glad for at rejse og opleve det lokale, så er det en ferie, som du bør tage afsted på, så snart du har pengene.

Vi var på feriemesse, og der så vi muligheden for at komme til at opleve og bo sammen med en toscansk familie, noget som de kaldte for agriturismo toscana, men i bund og grund er det en bondegårdsferie i et område af Italien kendt for vin, natur, trøfler, olie og fantastiske oste og skinker.

En varm velkomst

Vi blev mødt af vores værtsfamilie, og vi følte fra starten af, at vi nærmest var en del af familien. De var venlige og gode til at sikre, vi kom med rundt i de 400 år gamle bygninger, som de brugte til at presse oliven og lave olivenolie i. Noget som de havde gjort i mange generationer. De gik også på jagt og sankede svampe og andet i skoven.

De havde to store og gamle skure stående, hvor de røg fisk og kød. De havde blandt andet en stor produktion af skinker fra de grise, som de havde gående i bakkerne et tykke vej væk fra gården. Noget som vi smagte rigeligt af, for de var gavmilde og venlige og forstod, at mad, vin og familien er noget, som skal samles så ofte som muligt, så man kan nyde hinandens selskab og ikke lade sig stresse af den hverdag, som vi alle har.

Vi fik en masse fantastiske oplevelser med hjem fra Toscana, og vi har allere booket vores ferie til næste år, for vi fik nemlig en ferie, hvor vi kunne slappe af. Det er noget, som vi har manglet på andre ferier, men endelig har vi fundet den ferie, som vi ved er lige os, og så er det jo også dejligt, at værtsfamilien nu er venner.